Blue Flower

 

De Bezettingen

  Omdat er na de eerste periode, waarin hoofdzakelijk instrumentale nummers werden gespeeld, ook behoefte ontstond om zangnummers te spelen en omdat de zangkwaliteiten van de bestaande bandleden te wensen overliet, werd uitgezien naar een vaste zanger.
The Valiant Fighters   Er was in 1962 reeds enkele keren opgetreden met Hans Olde Hanhof als gastzanger. Deze optredens vonden plaats in buurthuis de Ark in de Rivierenwijk. In 1963 werd een zanger gevonden in de persoon van Gerard Broekhuis. Met Gerard werden veel nummers gespeeld van Elvis Presley, Cliff Richard en alles wat destijds voorkwam in de Engelse en Amerikaanse top 20. Vanwege enige gelijkenis met Elvis kreeg Gerard de bijnaam; "Deventer Elvis Presley".
  Toen de muziekrichting geleidelijk aan omsloeg van Rock and Roll naar Beatmuziek kwam er, vanwege een andere kijk op repertoirekeuze, een eind aan de samenwerking met Gerard. In november 1964 werd met een optreden in de Pessink in Epse afscheid genomen van Gerard Broekhuis als vaste zanger van The Valiant Fighters. 
Ondertussen was het eerste optreden met de nieuwe zanger Jan Dijkhuis al achter de rug. Hij trad in augustus 1964 voor de eerste keer op in het parochiehuis aan de Kerkstraat in Deventer. Het repertoire werd toen verlegd richting nummers van de Rolling Stones, Animals, Kinks, Beatles, enz..
Deze bezetting bleef intact tot het opheffen van de band in 1966.
Ben en Harry moesten in dienst en een proefopname sessie bij Phonogram had, in eerste instantie, niet tot het gewenste resultaat geleid. Toen er een uitnodiging kwam om mee te doen aan een talentenshow in Loosdrecht was de band inmiddels opgeheven.
  Na de reunie in 1999 is de bezetting tot november 2010 gelijk gebleven aan die van 1963. In november 2010 heeft Ton Meijer de plek van Ben Vroklage ingenomen omdat Ben vanwege fysieke omstandigheden moest stoppen met bas spelen.

 

De band heeft vier managers 'versleten': A.Schoumans, W.Damen,
John B. van. Setten (werd in 1965 manager van de roemruchte Outsiders) en Th.B.Taken

Zie verder: Start in 1962  - Optredens - Anekdotes - Apparatuur - Return in 2000