Blue Flower

Anekdotes


Uit de tijd dat de band heeft bestaan zijn uiteraard tal van anekdotes te vertellen. Leuke en minder leuke. Bij een groots opgezet optreden in Zwolle viel plotseling het licht uit. In Apeldoorn stond de sologitaar onder spanning en werd Hans Bredenbeek bijna geëlektrocuteerd, maar enkele leukere verhalen volgen hieronder.

1962

Vervoer

In de beginjaren hadden we nog geen auto voor het vervoer van de instrumenten. In de tijd dat in de Nieuwe Kar in Klarenbeek werd opgetreden gingen we met de brommer. De instrumenten werden door duo passagiers vastgehouden. Het drumstel was in onderdelen om het middel gebonden en de versterkers gingen achterop. Gelukkig konden de instrumenten van zaterdag op zondag in de Nieuwe Kar blijven staan. 
In 1963 kregen we de beschikking over een auto met chauffeur. De auto was een Opel Olympia stationcar en de chauffeur was Jo Scheuter. Hij bracht ons voor een vast bedrag (Fl. 15,-) overal naar toe. Alle instrumenten en 6 personen in en op de auto en karren maar. 
Hij was meestal zo zwaar beladen dat bij elke afrit het vuur van de trekhaak sloeg.

1963

Dansmeester

Bij een optreden in zaal Schoot in Heeten maakten we kennis met het fenomeen dansmeester. Naast het organiseren van aftik - en stoelendansen kondigde de brave borst ook steeds de volgende dans aan. Tot onze grote schrik hoorden wij hem zeggen: " De volgende dans is een Weense wals" of - erger nog - een Veleta. Dat konden (wilden) wij dus niet. We speelden dan maar wat rustigs van de Rolling Stones. 
Een groot succes, vooral in de dorpen, was het bierglasnummer. Dit was een instrumentale rockversie van Roodborstje tikt, waarbij de sologitarist een bierglas gebruikte en zijn gitaar omtoverde tot een slide gitaar.

1965

Extra Pilsje

Bij Berghuis in Schalkhaar werd het Café op zaterdagavond omgebouwd tot danszaal. Daartoe werd het biljart verwijderd. Na afloop van de dansavond moest dat biljart weer teruggezet worden, waarmee voor iedereen die daarbij hielp een pilsje te verdienen was. Het gevolg was dat omstreeks kwart over elf een 40 tal personen zich om het biljart verdringden om een helpende hand te bieden. Vele handen maken licht werk, nietwaar?

Zie ook: Start in 1962  - Optredens - Optredens - Apparatuur - Return in 2000