Blue Flower

 

Optredens


Voordat er kon worden opgetreden diende er eerst te worden geoefend. 
In het begin gebeurde dat bij de bandleden thuis. Dat was niet altijd een onverdeeld genoegen voor de huisgenoten. 
Al snel werd oefenruimte gevonden in een gebouwtje bij de voormalige Rielerwijk. Toen de Rielerwijk werd gesloopt moest ook dit gebouwtje er aan geloven. De nieuwe oefenruimte was het wijkgebouw van speeltuinvereniging Het Tuindorp aan de Putmanstraat. 
Hier werd tot aan het einde in 1966 geoefend. 
De eerste optredens voor publiek vonden plaats in buurthuis de Ark in de Rivierenwijk. Ook The little Stranger boys en Dynamite Rockets traden hier geregeld op. Al gauw waren The Valiant Fighters hier min of meer de huisband en de vaste bezoekers van dit buurthuis richtten een fanclub op.

   eerste optreden in "de Kajuit" op de Rivierenwijk

In die tijd (1962) werd ook vaak meegedaan aan z.g. teenagershows die meestal tijdens oranjefeesten in omliggende dorpen werden georganiseerd. De fanclubleden gingen dan meestal mee ter ondersteuning. Na de periode de Ark, waarin geen of slechts een kleine onkostenvergoeding werd betaald, zochten the Valiant Fighters het meer commerciële zalencircuit op. 

De eerste zaal waar een heel seizoen op zaterdagavond en zondagmiddag werd gespeeld was De Nieuwe Kar in Klarenbeek (Brama), waar ook the Skybolts hun eerste contact hadden.

 

 

 

"de Kar" in Klarenbeek

 

 

 

 

 

 

 

Andere gelegenheden waarop seizoenscontractbasis of incidenteel werd opgetreden waren o.a.in Deventer: Zaal Help U Zelven, St. Joseph gebouw, Zaal de Dam, Parochiehuis Kerkstraat ( Nu de Horst). 
Buiten Deventer: Berghuis in Schalkhaar, Pohlman in Klarenbeek, Centraal in Wesepe, Schoonzicht in Zutphen, De Pessink in Epse, De Uitrusting in Eefde, De Harmonie in Twello, Het Stationskoffiehuis in Twello, Buursink in Nijverdal, Het wapen van Epe in Epe en de Poort van Kleef in Apeldoorn. In de Deventer zalen werd vaak voor eigen risico gespeeld. Dat wil zeggen dat er op eigen kosten een zaal werd gehuurd en een advertentie in het Deventer Dagblad werd geplaatst. Omdat er van te voren nooit bekend was hoeveel bands er nog meer speelden in Deventer kon er - in de meeste gevallen - net quitte worden gedraaid. Wanneer op vrijdag in de rubriek Weekendamusement in het Deventer Dagblad werd gekeken, kon het gebeuren dat op zaterdagavond vijf of zes verschillende live bands optraden. De spoeling werd dan erg dun. 
Een dansavond in de 60er jaren begon normaliter om 19.30 uur en eindigde om 23.00 uur. !!! Als er niet al te ver van Deventer werd gespeeld loonde het nog de moeite om snel in te pakken en in de twee of drie Deventer kroegen met een nachtvergunning nog een afzakkertje te halen. 

Zie ook: Start in 1962  - De Bezettingen - Anekdotes - Apparatuur - Return in 2000